Képesítési nyilvántartások

A Magyar Képesítési Nyilvántartás 2018-as verziója tartalmazta az MKKR-be besorolt és EKKR szinttel is rendelkező képesítések nevét, besorolási szintjét, tématerületét, leírását, megszerzésük időtartamát, valamint a képesítéseket kiadó intézményeket. A nyilvántartás segítségével kereshetők az akkori képesítések:

ÚTMUTATÓ

MKKR / EKKR SZINT

Megadhatod a keresett képesítések MKKR/EKKR szintjének tartományát (pl. az érettségi ebben a rendszerben a 4-es szintnek felel meg).

KULCSSZÓ

A kapcsolódó kulcsszóval a keresést pontosíthatod a képesítés leírása és tanulási eredményei alapján.

TEMATIKUS TERÜLET

A képesítés témáját az ISCED FOET 2013-as képzési területek nemzetközi rendszere szerint szűkítheted. Több területet is megadhatsz.

KERESÉSI KRITÉRIUMOK

Kiválaszthatod, hogy melyik oktatási alrendszer(ek) képesítései jelenjenek meg.

MKKR/EKKR szint

Keresés

Magyarországon a képesítések nyilvántartása jelenleg nem érhető el egy adatbázisban. Jelenleg elérhető adatbázisok:

1. Szakképzési Információs Rendszer:

A szakképzésről szóló 2019. évi LXXX. törvény 111. § alapján a szakképzés információs rendszere hatósági és szakmai tevékenységeket kiszolgáló alkalmazások, adatállományok, dokumentációk adatbázisa, valamint országos statisztikai és jogosultságalapú adatszolgáltatási szoftver, amely szakmai rendszerekből és azokat kiszolgáló alrendszerekből épül fel.

SZIR

2. Felsőoktatási Információs Rendszer:

A Felsőoktatási Információs Rendszer (a továbbiakban: FIR) központi nyilvántartása egységes informatikai rendszerbe fogja össze a felsőoktatás intézménytörzsi és személyi adatait, melyek így központilag, egy helyen válnak hozzáférhetővé.

A felsőoktatásban meghirdetett képzésekről a FELVI oldalon lehet tájékozódni.