Lezajlott a képesítések minőségbiztosításáról szóló konferencia

2022. november 9-én az Oktatási Hivatalban működő EKKR Nemzeti Koordinációs Pont konferenciát szervezett Minőségbiztosítás: kényszer-adminisztráció vagy bizalomnövelő eszköz? címmel. Az eseményen több mint 100 érdeklődő vett részt.

A rendezvény célja az volt, hogy a résztvevőkkel megismertesse a képesítések minőségbiztosításának gyakorlatát a különböző képzési szektorokban. A képesítések minőségbiztosításának elemei segítik a képzési szektorok közötti átjárást, növelik a felhasználók bizalmát a képesítések iránt, erősítik a munkaerőpiac igényei és a képesítések közötti kapcsolatot.

A konferencia programja és előadásai itt ismerhetők meg:

Képesítésekre irányuló minőségbiztosítás az EKKR szemszögéből – Bucsi Szabó István, a Nemzetközi Kapcsolatok Osztályának vezetője (Oktatási Hivatal)

Képesítésszintű minőségbiztosítási elemek a magyar köznevelésben – az érettségi feladatsorok minősége mérésmetodikai szemszögből – Ostorics László, a Köznevelési Programok Főosztályának vezetője (Oktatási Hivatal)

Képesítésszintű minőségbiztosítási elemek a szakképzés területén – az EQAVET-elvek beépülése a szakképzés rendszerébe – Molnárné Stadler Katalin minőségbiztosítási szakértő (EQAVET NRP)

Képesítésszintű minőségbiztosítási elemek a felsőoktatásban – az ESG meghonosodása a felsőoktatás területén – Mosolygóné dr. Gődény Ágnes igazgató (Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság)

A European Learning Model nemzetközi lehetőségei – új igények és utak a minőségbiztosításban – Mázár Ildikó (ELM Implementation Support at NTT DATA / Európai Bizottság)

Minőségbiztosítás a felsőoktatásban és a szakképzésben – hasonlóságok és különbségek oktatói szemszögből – Dr. Majorosi Anna főiskolai tanár, a Budapesti Független Vizsgaközpont vezetője

A minőségbiztosítás fő tartópillérei a megújult szakképzési rendszer intézményi gyakorlatában – Králik Tibor kancellár (Soproni Szakképzési Centrum)

Többcélú intézmények minőségbiztosításának lehetőségei: a köznevelés és szakképzés kapcsolata – Derczó Tibor igazgató (Győri Tánc- és Képzőművészeti Általános Iskola, Szakgimnázium, Technikum és Kollégium)

Vissza