Képességed érték, használd tudatosan!

Elektronikusan is letölthető a Képességed érték, ismerje meg más is! – Gyakorlati útmutató a képesítési keretrendszerekhez című kiadvány a Magyar Képesítési Keretrendszer (MKKR) honlapjáról. Az Oktatási Hivatal munkatársai által jegyzett brosúra gyakorlati példákon keresztül nyújt segítséget a tanulási eredmények tudatos használatához.

A 2022-ben megjelent kiadvány rávilágít arra, hogy a tanulási eredmények nemcsak az elméleti tudást jelentik, hanem azokat a készségeket is, amelyeket a gyakorlatban használunk vagy a hozzáállásunkat, viszonyulásunkat egy-egy tevékenység elvégzéséhez. A tanulási eredmények tudatosítása időt, pénzt és energiát takaríthat meg mind a képzést kínálók, mind a képzésekben résztvevők részére. Ugyanakkor a munkaerőpiaci szereplők esetén is komoly jelentősége van egy-egy munkavállaló megszerzett képességeinek, tudásának és felelősségvállalásának.

A kötet eligazít abban, hogy hogyan segítsük a tanulóinkat, a családtagjainkat vagy éppen magunkat a tanulási eredmények tudatos használatában; kapaszkodót nyújt ahhoz, hogy felismerhessük, mire vagyunk képesek egy adott munkavégzés szempontjából. A brosúra tisztázza az Európai Képesítési Keretrendszer (EKKR) és a Magyar Képesítési Keretrendszer (MKKR) fogalmát.

A kiadvány nyomtatott formában is igényelhető az Oktatási Hivatal Nemzeti Koordinációs Pontjánál.

Vissza